Locatie en informatie

Locatie: Wijkcentrum Prinsenhof
Beatrixlaan 2
1947 HS Beverwijk

Voor wie?
BeverwijkvoorElkaar (onderdeel van Welzijn Beverwijk) levert met het organiseren van gezellige uitjes een bijdrage aan het voorkomen van de eenzaamheid onder de Beverwijkse, Wijk aan Zeese en Velsen-Noordse senioren.

Uitjes in groepsverband waardoor u weer nieuwe sociale contacten maakt en in de gelegenheid wordt gesteld deel te nemen aan het maatschappelijk leven.

Waar naar toe?
Uitstapjes naar musea, markten, restaurants, evenementen, natuurgebieden, etc. U wordt thuis opgehaald en weer thuis gebracht. In de editie treft u het maandprogramma met data, tijden en prijzen.

Door wie?
Vrijwilligers hebben een belangrijke rol. Een van de vrijwilligers stelt elke maand weer een mooi programma van uitjes samen. De PlusBus wordt gedurende de uitstapjes altijd bezet door twee vrijwilligers, de chauffeur die tevens begeleider is en een 2e begeleider. De begeleider helpt de deelnemers vanaf huis tot in de bus en biedt waar nodig een arm. De begeleider heeft aandacht en draagt bij aan een prettige sfeer in en buiten de bus.

Inschrijven en/of meer informatie
Inschrijven is kosteloos. Na inschrijving kunt u het maandprogramma per mail of post ontvangen.

Bel op werkdagen tussen 09.00 – 13.00 uur naar Welzijn Beverwijk
Telefoonnummer: 0251 22 22 22

U krijgt aan de telefoon:
Ciska, Karla en Leny.

Geef bij de inschrijving aan
– dat u een rollator of stok gebruikt.
– dat u een andere beperking heeft.
Indien nodig is er een opvouwbare rolstoel aanwezig.

Bezoekadres: Welzijn Beverwijk, Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2, 1947 HS Beverwijk, info@beverwijkvoorelkaar.nl

Mededeling

 • deelname aan onze uitstapjes is geheel op eigen risico
 • voor het geval er onderweg iets zou gebeuren en het nodig is om iemand te bellen of u heeft zelf een ambulance nodig, is het van belang altijd een lijst van medicijnen die u gebruikt bij u te hebben. Deze is verkrijgbaar bij uw apotheek.
 • de telefoonmedewerker vraagt u om een naam en telefoonnummer van een contactpersoon die wij, eventueel, kunnen bellen als er onderweg iets gebeurt.

Corona is nog steeds actueel
Daarom nogmaals de adviezen vanuit de Rijksoverheid om coronabesmettingen te beperken. Regelmatig handen wassen, hoest en nies in elleboog, blijf thuis bij klachten en doe een test, zorg voor voldoende frisse lucht en haal een vaccin, booster- of herhaalrecepten. Het houden van 1,5 meter afstand is niet verplicht, maar geef elkaar die ruimte. In de bus worden op dit moment geen aanvullende maatregelen getroffen.
Belangrijk: als u zich voorafgaand aan een rit niet lekker voelt meldt u dan af. Krijgt u na een rit klachten, doe een test. Als u positief op corona test, laat ons dit dan weten.

Spelregels

 • Uw aanmelding wordt als een reservering aangenomen, het is geen garantie dat u ook werkelijk meekunt. U wordt 2 werkdagen voor het uitstapje gebeld om te bevestigen of u wel of niet meekunt.
 • De aanmeldingen worden eerlijk verdeeld en iedereen krijgt de kans om een dagje uit te gaan! Wie het eerst komt, wie het eerst maalt……..is bij ons niet van toepassing!
 • LET OP: In verband met het beperkte aantal plaatsen in de bus, kunt u uzelf met nog 1 persoon opgeven. Dus per uitstapje maximaal 2 personen.
 • De tijden wisselen per uitstapje. Daarom neemt de begeleider vanuit de bus telefonisch contact met u op zodra u als eerstvolgende wordt opgehaald. Wij vragen u klaar te staan als we aan komen rijden, zodat het ophalen in een vlot tempo kan gebeuren.
 • De kosten van een uitstapje staan in het maandprogramma. Deze kosten betaalt u aan de begeleider. En….wilt u a.u.b. met gepast geld betalen.
 • Museumkaart: bent u in het bezit van een museumkaart geeft u dit dan direct door bij uw inschrijving. In het maandprogramma wordt, indien van toepassing, bij het uitstapje aangegeven wat u verschuldigd bent met en zonder Museumkaart.
 • Annuleren uitstapjes. Bent u plotseling ziek, dan begrijpen wij dat u het uitstapje moet afzeggen. U benadeelt uw medepassagiers door af te zeggen als het geen echte noodzaak heeft. Want het kan zijn dat er dan te weinig mensen over blijven en wij het uitstapje alsnog moeten afblazen. Bij annulering binnen 5 werkdagen voor vertrek, brengen wij 50% van de kosten in rekening.
 • TIP: Neem een flesje drinken mee voor onderweg, zeker op warme dagen.
 • Bij extreme weersomstandigheden wordt een uitstapje afgelast. Wij nemen geen enkel risico.
 • Uitstapjes met een *: dankzij een kortingsactie/sponsoring kunnen wij deze uitstapjes tegen een gereduceerde prijs aanbieden. De korting is al verwerkt in de vermelde prijs.

Waar gaan de uitstapjes naar toe:
Woensdag 1 februari – Lunch bij Gewoon in Wijk aan Zee
Gewoon is een eetgelegenheid als een huiskamer vol snuisterijen, brocante en oud bloemetjes servies. Hier gaan we genieten van “de Proeverijplank”, een plank met allerlei huisgemaakte warme en koude hapjes aangepast op het seizoen. Zoals onder andere een soepje, broodje met aioli, gevulde wraps, een carpaccio, salade, een yakitori kipspies, huisgemaakte saucijzenbroodjes, gratin of hartige muffins.
Thuis ophalen tussen 11.30 uur en 12.15 uur
Thuis brengen rond 15.15 uur
Kosten inclusief lunch € 27,50

Donderdag 2 februari – Route Gooi en Vechtstreek
Muiden, Nieuwersluis, Lage Vuursche, Kortenhoef, Vreeland. Landhuizen en theehuisjes vind je langs de Vecht aan het water, met idyllische doorkijkjes en grote landhuizen met prachtig aangelegde tuinen. Elk hoekje langs de Vecht heeft zijn eigen karakter. Het is een mooi stukje Nederland. Dorpjes met smalle straten, of weidse oevers.
Thuis ophalen tussen 09.30 en 10.15 uur
Thuis brengen rond 17.00 uur
Kosten inclusief lunch: € 41,00

Dinsdag 7 februari – Lady’s Day door Vander Klooster Modepresentaties
Vander Klooster Mode presenteert met meerdere mannequins en een ladyspeaker eigentijdse mode d.m.v. een leuke modeshow met muziek en accessoires. Na de modeshow krijgt u een uitgebreide lunch en verder wordt er de hele dag naar wens koffie en thee geschonken. Na de lunch wordt de groep in tweeën gesplitst, waarbij de ene helft naar een gratis jubileum bingo gaat met leuke prijsjes en de andere helft kan kijken en eventueel kopen in de winkel van 150 m2. De medewerksters leveren deskundig advies. Na ongeveer een uur wisselen de groepen. Het winkelen is 100% vrijblijvend. Iedere kopende klant krijgt een leuk presentje. De dag wordt feestelijk afgesloten met een advocaatje slagroom.
Thuis ophalen tussen 9.00 en 9.45 uur
Thuis brengen rond 16.15 uur
Kosten inclusief lunch, thee en koffie: € 19,00

Woensdag 8 februari – Duinvermaak Bergen, pannenkoeken eten
Aan de rand van het Bergense bos en de Noord-Hollandse duinen ligt het prachtige, in 1913 gebouwde pand “Duinvermaak”. Reeds rond 1860 werd hier al een uitspanning gevestigd, een plek om de paarden uit te spannen. Deze uitspanning heette het “Vrouwtje van Duin”. Sinds 2014 is de originele doorgang van Duinvermaak naar het Vrouwtje van Duin weer in ere hersteld, waardoor er een sfeervolle ruimte en een mooi extra terras zijn ontstaan.
Thuis ophalen tussen 11.00 en 11.45 uur
Thuis brengen rond 15.00 uur
Kosten inclusief lunch: € 25,00

Donderdag 9 februari – Kennemer Theater “The African Mamas”
In ‘Graceland The Concert’ laten The African Mamas het publiek het fantastische concert, waar Paul Simon de aanstichter en dirigent van was, herbeleven. Met hun prachtige stemmen, diepe emoties en ontembare vitaliteit creëren The African Mamas meer dan een prachtige show. Het wordt een onvergetelijke muzikale belevenis.
Thuis ophalen tussen 18.45 en 19.30 uur
Thuis brengen rond 23.00 uur
Kosten inclusief entree, garderobe en pauzedrankje: € 35,50

Dinsdag 14 februari – Kasteel Groeneveld
Kasteel Groeneveld te Baarn is een 18e-eeuwse buitenplaats en één van de mooiste voorbeelden van een buitenhuis uit die tijd. Sinds de 17e eeuw kwamen regenten en kooplieden naar buitenplaatsen om op afstand van de stad te genieten van het goede leven. In het Koetshuis, waar voorheen de paarden gevoed en geborsteld werden, is nu Grand Café Groeneveld gevestigd. Hier maken we voorafgaand aan bezoek kasteel gebruik van de lunch. Kasteel Groeneveld en Grand Café Groeneveld zijn toegankelijk met een rollator. Eventueel kan er nog een bezoek gebracht worden aan het Engels landschapspark bij het kasteel.
Thuis ophalen tussen 10.45 en 11.30 uur
Thuis brengen rond 16.00 uur
Kosten inclusief lunch en entree: € 44,00

Woensdag 15 februari – Visje eten Kop van De Haven en het IJmuider Zee- en Havenmuseum
Eerst gaan we Fish en Chips eten bij de Kop van de haven en vervolgens bezoeken we het IJmuider Zee- en Havenmuseum. Dit museum toont de geschiedenis en ontwikkeling van het Noordzeekanaal en IJmuiden, visserij en maritieme activiteiten zoals sleepvaart, reddings- en loodswezen en industrie in en rondom IJmuiden.
Thuis ophalen tussen 1130 en 12.15 uur
Thuis brengen rond 16.30 uur
Kosten inclusief Fish en Chips, 1 (fris) drankje en entree museum: € 29,00

Donderdag 16 februari – Lunchconcert Muziekgebouw
Jeugdige ensembles van hoge kwaliteit in verrassende bezettingen. Tijdens de lunchconcerten spelen zij gevarieerd repertoire in onze Grote Zaal. Een prachtige manier om kennis te maken met grote talenten en fantastische muziek. Het concert is van 12.30-13.30 uur.
Na afloop maken we gebruik van een late lunch in Zwanenburg.
Thuis ophalen tussen 10.30 en 11.15 uur
Thuis brengen rond 16.30 uur
Kosten inclusief concert en late lunch: € 33,00

Dinsdag 21 februari – Aviodrome
In de expositie ‘100 jaar luchtvaart in Nederland’ ontdekt u alles over vliegen. U ziet er het eerste vliegtuig van de gebroeders Wright en Anthony Fokker, stapt aan boord van een Boeing 747, vliegt zelf de wereld over in een flight simulator en u verlaat zelfs de aarde om als astronaut een kijkje te nemen in de ruimte. In het filmtheater van Aviodrome is het alsof u werkelijk door de wolken vliegt. Soms voelt uw regendruppeltjes, dan weer mist en koude golfstromen. En af en toe ervaart u ook rook.
Om de vliegtuigen van binnen te kunnen bekijken, moet u trappen kunnen lopen. Lunch wordt genuttigd in het zelfbedieningsrestaurant en bestaat uit een broodje met een (fris)drankje erbij.
Thuis ophalen tussen 10.30 en 11.15 uur
Thuis brengen rond 17.00 uur
Kosten inclusief entree en lunch: € 39,00

Woensdag 22 februari – Rondleiding Abdij van Egmond
Verwonder u over de architectuur van de abdij van Egmond, de monumentale abdijkerk met relieken van Sint-Adelbert en de graftombe van Graaf Floris van Egmont. Brand een kaarsje bij de icoon van moeder Maria, geniet van de eco-, vlinder-, kruiden- en moestuin, de groentekas en het historische abdijterrein uit de middeleeuwen met de pittoreske Buurkerk. Ook krijgt u verborgen inkijkjes waar u normaal gesproken het bestaan niet van wist, zoals het binnenhaventje van Egmond aan het door de monniken gegraven kanaaltje dat ooit het binnenland van de provincie ontsloot. Na de rondleiding gaan we koffie of thee drinken bij restaurant Nieuw Westert, dat op de grens ligt van het Noord-Hollands Duinreservaat.
Thuis ophalen tussen 12.15 en 13.00 uur
Thuis brengen rond 16.30 uur
Kosten inclusief rondleiding abdij en 1 kopje koffie of thee met taart: € 23,00

Donderdag 23 februari – reparatie bus
Vandaag is de PlusBus voor onderhoud naar de garage!

Dinsdag 28 februari – Lunchen in Egmond aan Zee
Op de allermooiste locatie van Egmond aan Zee vindt u Restaurant Van Speijk. In de prachtige serre en vanuit het restaurant heeft u een geweldig uitzicht op de duinen en op de Noordzee.
Thuis ophalen tussen 11.00 en 11.45 uur
Thuis brengen rond 16.00 uur
Kosten inclusief lunch: € 28,50