Het KinderzwerfboekenStation in Wijkcentrum Prinsenhof is feestelijk geopend door wethouder Hanneke Niele en ambassadeurs Madelief, Trisha en Tirza. Hanneke nam boeken mee voor het Station en overhandigde deze aan de ambassadeurs.

Voor wie nog nooit heeft gehoord van Kinderzwerfboeken: dat zijn boeken die zwerven van kind naar kind. Ze zijn te vinden op scholen, in wachtkamers, op kinderboerderijen, in treinen of in een KinderzwerfboekStation. De boeken zijn te herkennen aan de zwerfsticker op de kaft en een sticker aan de binnenkant van het boek. Kinderen kunnen een boek lenen en lezen. Het is niet de bedoeling dat de boeken, gelezen of ongelezen, in een boekenkast blijven staan. Het idee is dat het boek een zwervend bestaan leidt zodat ieder kind de mogelijkheid heeft om een boek te lezen.

Maartje Puttmann van Welzijn Beverwijk en Martine Meilink van Logopediepraktijk Beverwijk hebben samen het Station in Wijkcentrum Prinsenhof ‘opgericht’. Het Station biedt aan alle kinderen de mogelijkheid om een boek te lezen. Madelief (11), Trisha (11) en Tirza (9) zijn de ambassadeurs van het KinderZwerfboekenStation. Deze boekenwurmen zijn gek van lezen en ze verliezen zich graag in een boek. De ambassadeurs nodigen kinderen uit om een boek uit te komen zoeken, om te gaan lezen en om vervolgens het boek weer door te geven.

Informatie over Zwerfboeken is te vinden op www.kinderzwerfboek.nl. Daar kun je ook de zwerfstickers bestellen. Het KinderzwerfboekenStation is te vinden bij de ingang van Wijkcentrum Prinsenhof.