Ik kom van oorsprong uit de Achterhoek waar ik werkte in een verpleegtehuis op de afdeling bezigheidstherapie met gehandicapte senioren en dementerenden. Op een gegeven moment ben ik verhuisd naar het westen van het land. In 2007 startte Welzijn Beverwijk in de Prinsenhof een inloopochtend voor senioren die last hebben van vergeetachtigheid/geheugenproblemen en voor senioren die, door hun beperking en/of ouderdom weinig contacten meer hebben. Via een advertentie werd een oproep gedaan voor vrijwilligers ter ondersteuning van de inloopochtend De Ontmoeting. Deze oproep kwam voor mij op het juiste moment en vooral de invulling van het creatieve gedeelte trok mijn belangstelling.

De Ontmoeting bestaat uit een gezamenlijk koffie-/theeuur met daarna een ontspannen activiteit. Maandelijks komt er altijd iets op het gebied van geheugen en creativiteit voorbij, aangevuld met een ochtend zingen, spelletjes doen, soep maken, bewegen met behulp van een stoel of quizzen. Ook is het mogelijk om aansluitend aan De Ontmoeting deel te nemen aan een gezamenlijke maaltijd genaamd Prins(es) aan Tafel. De Ontmoeting bestaat inmiddels al geruime tijd en we hebben veel verschillende bezoekers mogen ontvangen. Ik kan dus gerust stellen dat de activiteit duidelijk in een behoefte voorziet, niet alleen voor lichtdementerenden maar ook voor senioren die dreigen te vereenzamen.

Waarom ik dit doe? Ik vind het fijn om samen met mijn collega-vrijwilligers en onze coördinator vanuit Welzijn Beverwijk wekelijks invulling te geven aan De Ontmoeting en iets te kunnen betekenen voor deze mensen. Het is zeer dankbaar werk en ik ga altijd met een voldaan gevoel naar huis.